Om Jesu Kristi død

This post is available in: Dansk Español

Share this page:

Version 2.10, den 23. maj 2011

Til alle, der ønsker at forstå Gud og Jesus Kristus

Hos mange kristne finder man den ide at Jesus døde for os så vi kunne blive frelst. Og nogen udtrykker det nærmest som om at det var godt at han blev slået ihjel, så vi kan blive frelst. Ifølge denne idé var hans død en form for “guddommelig plan” – altså at det var Guds plan eller ønske at Jesus skulle slås ihjel, fordi det på en eller anden måde skulle få Gud til at tilgive os for vores synder.
Denne ide eller forestilling eller dogme er rablende skør. Det indebærer reelt at Gud er en form for sadist eller måske sadomasochist!

Gud Faderen ønsker ikke at nogen bliver dræbt. Og slet ikke at Jesus Kristus blev dræbt!
Det er i virkeligheden indlysende. Hvem ønsker at deres søn bliver dræbt – og tortureret?! Det er der altså ikke nogle kærlige fædre der ønsker – heller ikke Gud Faderen.
Mennesker slår ihjel, men det er en helt anden sag.
En guddommelig plan kan omfatte at konfrontere folk, der ikke handler på en måde der er balanceret og gør det muligt for andre at udtrykke sig og udvikle sig som de ønsker eller har behov for. Men det er også noget andet.

Jesus Kristus blev dræbt, fordi religiøse, politiske eller militære ledere så ham som en trussel mod deres magt, position, prestige, privilegier og rigdom!
Jesus Kristus blev dræbt, og derfor kunne han ikke gennemføre sin mission. Det er derfor der stadig eksisterer aldring, sygdom, smerte, død, etc.etc.! Det er også ret vigtigt at forstå.

Når folk siger, at “Jesus døde for at vi kan blive frelst” bedrager de sig selv på en meget destruktiv måde. Jesus døde ikke for os, men på grund af alle de mennesker, der intet gjorde for at stoppe morderne og forhindre henrettelsen. Så ideen om “at Jesus Kristus døde for at frelse os” er et selvbedrag, der blev skabt af dem, der ønskede at undgå, ignorere og fornægte deres del af ansvaret for Jesu Kristi død, fordi de ikke gjorde noget for at redde ham fra henrettelsen!
Det er formentlig kristendommens mest ondartede og katastrofale misforståelse.

Det er vigtigt at forstå, at “kristendommen” er blevet ‘konstrueret’ af en lang række mennesker igennem 2000 år, og at de fleste ikke har forstået meget af Jesu Kristi intentioner og mange af dem har haft deres personlige grunde til at manipulere ting og vildlede mennesker.

Mange mennesker forsvarer de “kristne” kirkers gamle dogmer ved at sige, at Guds planer, tanker, intentioner osv., er så komplekse eller mystiske eller sådan noget, at det er umuligt for os andre at forstå dem. Dette argument fungerer ikke fra mit synspunkt. Problemet med det er, at skaberen er både kærlig og intelligent (i hvert fald hvis du spørger mig!), og en kærlig og intelligent skaber vil ikke forsøge at gennemføre planer, der ikke kan forstås af os andre. Det er ikke særlig kærligt og i virkeligheden heller ikke særlig intelligent.

Argumentet indebærer også, at Gud, eller rettere sagt vores forældre – Gud Faderen og Gud Moderen – ønsker at der er en distance mellem dem og os – deres børn – og det er altså heller ikke sandt. Tværtimod har Gud Faderen og Gud Moderen skabt os – deres børn – for at have nogen at interagere med – nogle at inddrage i deres planer, visioner og drømme – nogle at opleve skabelsen sammen med. Nogle som de kan give deres viden videre til! Gud Faderen og Gud Moderen ønsker at have kontakt med alle, der ønsker at have kontakt med dem. Og ja – det er indlysende, hvis du spørger mig!

Argumentet om, at Guds planer er så komplekse og mystiske, at vi ikke kan forstå dem, er i virkeligheden en fornægtelse af Gud Faderen og Gud Moderen og deres intentioner, og den fornægtelse fungerer som en dårlig undskyldning for ikke at prøve at forstå ting, og det er en meget destruktiv konsekvens, da det er nødvendigt at forstå sig selv, livet, døden og Gud Faderen og Gud Moderen, og deres hensigter, planer og drømme osv., for at overleve i det lange løb. De, der ikke ønsker at have kontakt med Gud Faderen og Gud Moderen, hører slet ikke til i dette univers, og vil ikke være i stand til at blive her i længden.

Kys og kram (men ikke Judas-kys… 🙂 )

Henrik og Maria Rosenø

Privacy Policy


Share this page:

This post is available in: Dansk Español

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.