Manipulation af Wikipedia skjuler alvorlig forbrydelse

This post is available in: Dansk English

Share this page:

Åbent brev nr. 2 til Folketinget:

(Sendt til Miljøudvalget, Sundheds- og Forebyggelsesudvalget og Klima-, Energi- og Bygningsudvalget. Derudover ligger teksten på Henrik Rosenøs website (www.Transformation.DK), hvor man kan læse og skrive brugerkommentarer.)

Analyse: Wikipedias troværdighed som seriøst uafhængigt medie er blevet undermineret. I løbet af ca. 1 år har vi, i Wikipedia artiklen “Chemtrails conspiracy theory”, registeret nedenstående 14 eksempler på brugeres forsøg på at tilføje seriøse og relevante informationer og kilder om chemtrails, som så straks er blevet fjernet igen af nogen andre… Derudover indeholder dette dokument nogle af de bedste fotos til dokumentation af chemtrails, som vi har kunnet finde!

– af civilingeniør Henrik Rosenø og maskiningeniør Frank B. Rasmussen på vegne af foreningen Fri For Flystriber – Grafik

[Tilføjelse den 12.2.2024:

Meget omfattende analyse af og bekræftelse af ultra-professionel, højt betalt, systematisk og målrettet manipulation af Wikipedia: UFO Coverup: The Wikipedia Secret Cabal – The Good Trouble Show with Matt Ford.

Slut på tilføjelse.]

Tilføjelse den 13.3.2023:

En læser på en tidligere udgave af mit website skrev:

“Wikipedia ser efter visse ting, for at vurdere kilder.”

Men “Wikipedia” ser overhovedet ikke på de ændringer som oprigtige mennesker forsøger at lave i artikler!
En enorm mængde anonyme redaktører holder øje med visse artikler, og DE bestemmer, om de kan lide en bestemt kommentar eller kilde, og hvis ikke, så sletter de den bare. Det er det jeg har bevist i denne analyse. Så problemet med Wikipedia er, at alle redaktørerne er anonyme og derfor fuldstændigt uansvarlige!
Oven i det kommer så det problem, at superrige enkeltpersoner og virksomheder kan hyre en hvilken som helst mængde anonyme redaktører til at udføre denne beskidte manipulation. Vi andre kan kun prøve at rette Wikipedia gratis i vores fritid. Det giver penge en kæmpe fordel frem for sandhed!
Man skal også huske, at 2-5% af befolkningen er psykopater, som er ligeglade med, om de lyver og manipulerer. Så Wikipedia er faktisk en monstrøsitet, som ingen burde tillægge nogen som helst sandhedsværdi…!

Hvis man på Google blot indtaster søgeordet ‘chemtrails’, så er det øverste søge-resultat på listen en Wikipedia-artikel med titlen “Chemtrail conspiracy theory”. Derfor har den artikel ca. 2500 besøgende pr. dag i gennemsnit. Artiklen fremstiller reelt chemtrails som om, de er en illusion – en misforståelse.

Mange mennesker tillægger artikler på Wikipedia stor troværdighed, fordi artiklerne i princippet er resultatet af at en masse mennesker der ved noget om et emne sammen har skrevet en artikel om emnet. Men den troværdighed forudsætter bl.a. at brugerne kan nå til en rimelig grad af enighed om hvad artiklen bør indeholde, og det gælder absolut ikke for artiklen “Chemtrail conspiracy theory”!

Den manglende konsensus fremgår i virkeligheden også af ”Talk”-siden, hvor brugere kan diskutere artiklen, og hvor de flg. 2 uddrag er hentet fra:

Grafik

(Oversættelse: Emnet for denne artikel er kontroversielt og der kan være tvister omkring indholdet. Når du opdaterer artiklen, vær modig, men ikke fandenivoldsk. Du er velkommen til at forsøge, at forbedre artiklen, men tag det ikke personligt, hvis dine ændringer bliver ophævet; i stedet, kom her til ”Talk”-siden for at diskutere dem. Angiv venligst fuldstændige kildehenvisninger, når du tilføjer oplysninger og overvej, at afmærke eller fjerne oplysninger uden kildehenvisning.)

Grafik

(Oversættelse: Venligst vær neutral, når du redigerer denne meget ømtålelige artikel. Den diskuterer et emne, som folk har forskellige meninger om.)

Hvis bare de 2 advarsler stod øverst på forsiden, i selve artiklen, og ikke gemt væk på ”Talk”-siden, så ville det være et lille, men vigtigt skridt i retning af, at gøre Wikipedia troværdig og afbalanceret.

Når man analyserer listen af ændringer, som brugere har foretaget på Wikipedia-artiklen “Chemtrail conspiracy theory” (se ‘Revision history‘ – fanen “View history” øverst på alle Wikipedia-sider), så kan man se, at nogen systematisk forhindrer andre i at bidrage med informationer, som i en eller anden grad dokumenterer at chemtrails faktisk eksisterer.

Klik for at forstørre fotoet

Foto: Chemtrails-fly: Dette er et stillbillede fra videoen Video Documentation Reveals Commercial Aircraft Spraying Chemtrails To Warm Climate, filmet i Holland i januar 2012. Hvis dette havde været contrails – kondensstriber – så ville de først kunne ses meget længere bagved jetmotorerne, idet vanddampen i den brandvarme udstødningsluft skal blive til iskrystaller for at blive synlig. (Se fotoet nedenfor.) Ifølge Specific impulse – jet engines – Wikipedia (se tabellen: actual V is ~300 m/s), bliver udstødningsluften ’skubbet’ ud af motoren med ca. 1080 km/t, set fra motoren. Da flyet bevæger sig med mere end 900 km/t, er hastigheden af udstødningsluften, set fra Jorden, således op til omkring 180 km/t (eller 50 m/s) i det øjeblik den kommer ud af motoren. Det er derfor chemtrail-aerosolerne er næsten usynlige tæt på motorerne, og bliver mere og mere synlige længere væk fra motorerne, efterhånden som deres hastighed falder. Så dette er et klart bevis på chemtrails fra et civilt fly – altså at aerosoler (nanopartikler) tilsættes udstødningsluften og sprøjtes ud gennem jetmotorerne!

Rettelse/tilføjelse i version 1.10, den 23.12.2014:

Prof. Dr.-Ing. Ulrich Schumann fra German Aerospace Center har skrevet bogen Atmospheric Physics: Background – Methods – Trends (nogle gange virker dette link ikke første gang) hvori han skriver om contrails (kondensstriber efter jetmotorer):

“Når betingelserne er lige på grænsen, bliver contrails først synlige omkring et vingefang bag motorerne. Ved lavere temperatur, kan contrails ses dannet allerede nogle få meter bag motoren.”

Hvis ”nogle få meter bag motoren” (“a few meters behind the engine”) er korrekt, så må vi indrømme at hvis man vil skabe et fuldstændigt bevis for at visse fly sprayer kemikalier ud gennem jetmotorerne så bliver man nødt til at kombinere foto-dokumentation med 2 andre ting:

 1. Informationer om hvad det er for et fly og i hvilken højde det flyver.

 2. Vejr-data om temperatur og fugtighed osv. på det pågældende tid og sted.

Men der findes faktisk et website og en mobiltelefon app, som er skabt til det formål, nemlig Flight Pollution Radar, sådan at alle med en smartphone kan deltage i at registrere flyspor – trails. Forskere på University of Athens i Grækenland, vil så analysere informationerne, for at afgøre om det er contrails eller chemtrails!

Alle kan i princippet ændre i enhver Wikipedia-artikel, men dem der konsekvent forsøger at forhindre andre i at tilføje relevante informationer om chemtrails til artiklen “Chemtrail conspiracy theory”, har indsat en blokering, som kort fortalt forhindrer nye brugere der har foretaget mindre end 10 ændringer i andre artikler (i løbet af mindst 4 dage) i at rette i artiklen. Det fremgår af flg. “protections” i ‘Revision history‘:

 1. 00:26, 7 July 2014 Acroterion (talk | contribs)‎ m . . (28,214 bytes) (0)‎ . . (Protected Chemtrail conspiracy theory: Reverting by IPs who don’t wait for consensus on the talk page. Novel hypotheses about chemtrails are covered by the WP:ARBPS arbitration case ([Edit=Allow only autoconfirmed users] (expires 00:26, 7 October 2014 (UT)

 2. 21:37, 17 March 2014 EdJohnston (talk | contribs)‎ m . . (25,165 bytes) (0)‎ . . (Protected Chemtrail conspiracy theory: Reverting by IPs who don’t wait for consensus on the talk page. Novel hypotheses about chemtrails are covered by the WP:ARBPS arbitration case ([Edit=Allow only autoconfirmed users] (expires 21:37, 17 June 2014 ()

 3. 00:17, 11 February 2014 Mark Arsten (talk | contribs)‎ m . . (25,365 bytes) (0)‎ . . (Protected Chemtrail conspiracy theory: disruptive editing ([Edit=Allow only autoconfirmed users] (expires 00:17, 11 March 2014 (UTC))))

 4. 21:29, 21 January 2014 Barek (talk | contribs)‎ m . . (23,496 bytes) (0)‎ . . (Protected Chemtrail conspiracy theory: Edit warring / content dispute ([Edit=Allow only autoconfirmed users] (expires 21:29, 31 January 2014 (UTC)) [Move=Allow only autoconfirmed users] (expires 21:29, 31 January 2014 (UTC))))

Hvis det alligevel lykkes nogen at tilføje informationer, som i en eller anden grad dokumenterer at chemtrails faktisk eksisterer, så er der straks nogle andre, der fjerner det igen!

Grafik

Foto: Traditionelle – ægte – kondensstriber efter fly består af iskrystaller. Ved afbrænding af 1g brændstof dannes der ca. 1,5 g vand og 1000 kalorier, så når udstødningsluften kommer ud af jetmotoren, er dens temperatur ca. 1000 °C. Derfor går der et stykke tid, før vanddampen fryser til iskrystaller, og dermed bliver synlig, samtidig med at flyet bevæger sig fremad med over 900 km/t. Derfor vil der altid være en afstand fra motorerne til der hvor kondensstriberne bliver synlige.

Vi har således gennemgået de ændringer – tilføjelser og sletning af tilføjelser – som er lavet i perioden 2. august 2013 til 7. juli 2014, og har fundet de nedenstående 14 eksempler på brugeres forsøg på at tilføje seriøse og relevante informationer og kilder om chemtrails, som så straks er blevet fjernet igen af nogen andre. Mange forsøger at indsætte deres tilføjelser 2 eller 3 gange før de opgiver. Linkene på nedenstående liste fører til versions-sammenligninger, hvor man, i venstre spalte i de gule rammer, kan se det som blev forsøgt indsat og i højre spalte ser man teksten efter at tilføjelserne blev fjernet igen.

Det er påfaldende, at nogen bruger tid og ressourcer på at overvåge wikipedia-artiklen om chemtrails så nøje, at enhver ændring og tilføjelse, som indikerer eller dokumenterer, at chemtrails er en realitet, fjernes inden for få minutter.

Alle bedes for alt i verden undgå at lave links til Wikipedia-artiklen, da den så vil blive ved med at stå øverst på Googles liste over søgeresultater.

Klik for at forstørre fotoet

Foto: Chemtrails-fly: Dette foto er fra samme hollandske kilde som ovenstående foto af et Emirates-fly.

Liste over brugeres forsøg på at tilføje dokumentation af chemtrails:

 1. 01:37, 6 July 2014: En anonym bruger indsætter en liste på 19 patenter som argument for at chemtrails er en realitet. Det bliver straks fjernet af robot-softwaren ClueBot NG

 2. 18:11, 4 July 2014: Brugeren Inspector In the Truth forsøger 2 gange at indsætte et længere afsnit, hvor han nævner en video-dokumentar om chemtrails og navnene på 6 af de medvirkende – en biolog, en meteorolog, en miljøekspert etc. Det bliver straks fjernet igen, første gang af robot-softwaren ClueBot NG. Anden gang af brugeren Jytdog. Derudover modtager han en ‘reprimande’ fra brugeren Acroterion. Vi har kontaktet Inspector In the Truth, og han bekræfter at video-dokumentarens korrekte titel er ”Why in the World are they Spraying?” – en af de bedre dokumentarfilm om emnet. Den plejer at kunne findes på Youtube.com

 3. 17:18, 17 March 2014: Brugeren Octobyra laver en række ændringer og tilføjelser og indsætter bl.a. et link til det meget omfattende website www.geoengineeringwatch.org og til en Youtube-video med et foredrag af whistleblowerenKristen Meghan, tidligere ansat i USA’s luftvåben som miljøkontrollant. Da hun stadig var ansat, og hørte ‘almindelige mennesker’ tale om chemtrails, satte hun sig for at modbevise, at de eksisterer og at militæret skulle være involveret i det. I stedet blev hun chokeret over at opdage lige det modsatte! Til sidst måtte hun mere eller mindre flygte ud af militæret. Alle disse rettelser og tilføjelser af Octobyra blev fjernet efter 5 minutter.

 4. 13:12, 13 March 2014: En anonym bruger indsætter et link til den US Air Force Academy kemikursus-manual, hvis titel er ”Chemtrails”. Men det slettes sågar af et computer-program – robot-softwaren XLinkBot

 5. 00:15, 11 February 2014: Brugeren Dreemail indsætter et link til et foredrag på over 1 time, med den seriøse forsker Dane Wigington fra www.geoengineeringwatch.org. Igen bliver det fjernet efter 1 minut.

 6. 07:01, 9 January 2014: En anonym bruger indsætter sætningen ”A source for those believing what they see in the skies is available at www.geoengineeringwatch.org”. Det bliver fjernet 6 min. senere.

 7. 18:19, 11 December 2013: Brugeren Hommedespoir indsætter den forklaring, at chemtrail-dyser ofte sidder lige over motorerne, så det på afstand ser ud som om at flyet blot efterlader sig kondensstriber fra motorernes udstødning(contrails), og ikke chemtrails. Der henvises til artiklen CHEMTRAILS exit location on plane // Satellites monitor it, som indeholder fotos af dyser ovenover jetmotorer på fly. Det bliver fjernet efter 2 min.

 8. 06:43, 10 December 2013: Brugeren Conestogaman indsætter et link til en meget omfattende liste af materiale om chemtrails mv. – Chemtrails and Geoengineering – som straks bliver fjernet igen.

 9. 21:58, 4 December 2013: Igen indsætter en anonym bruger et link til det meget omfattende website www.geoengineeringwatch.org. Det bliver fjernet efter 2 min.

 10. 02:15, 3 December 2013: En anonym bruger indsætter 2 afsnit. Under begge skriver han ”[References to be supplied]”. Alligevel fjerner en anden bruger det hele efter 1 minut!

15. november 2013:

Clare Swinney forsøger at rette i artiklen 4 gange. De 2 gange nævnt herunder, tilføjer hun ret omfattende dokumentation af chemtrails, svarende til flere A4-sider. De 2 andre gange tilføjer hun meget små notitser:

 1. 14:57, 15 November 2013: I dette andet forsøg tilføjer Swinney dokumentation svarende til over 4 tætskrevne A4-sider, bl.a. fra biologen Frances Mangels med 35 års erfaring fra det amerikanske skovvæsen, som tæt på Mount Shasta, Californien, finder aluminium, barium og strontium i regnvand i mængder som kun kan forklares med chemtrails. Ligeledes har jordens pH fra 2002 til 2009 ændret sig fra under 6 til over 7, hvilket ifølge den erfarne biolog må skyldes chemtrails.

  Ligeledes forklares det bl.a. at California Air Resources Board (CARB) udgav måledata fra 1990 til 2002, som viser stigende mængder af aluminium og barium i luften, hvorefter de holdt op med at offentliggøre målinger… Ifølge samme myndighed er disse stoffer i luft giftige… For at gøre en ret lang historie kort: De myndigheder som burde måle og overvåge luft-kvaliteten i Californien, tilbageholder i stedet måleresultaterne fra år 2003 og fremefter fra offentligheden!

  Endelig henviser Swinney til 4 websites og dokumentarfilmen ”What in the World Are They Spraying?”.

  Reelt er det, hun tilføjer en kopi af en tekst der ligger her: www.geoengineeringwatch.org/htm/303.html. Alt sammen bliver straks fjernet af computer-programmet ClueBot NG

 2. 14:51, 15 November 2013: Igen fremlægger Clare Swinney laboratoriemålinger, som viser aluminium, barium og boron i regnvand fra Whangarei i New Zealand. Hun henviser også til en 10 minutters dokumentarfilm: Forecast – Toxic Rain Expected in Northland, NZ: Chemtrails & The Technology Of Death Ovennævnte undersøgelser fra Mount Shasta nævnes også kort. Faktisk er det, hun har indsat, en kopi af en tekst fra hendes egen blog Chemtrail Chemicals Confirmed: Barium & Aluminium Found in Whangarei Rainwater
  Alt dette bliver fjernet 1 minut senere.

 3. 22:18, 11 September 2013: En anonym bruger forklarer, at der eksisterer firmaer, hvis ydelse er Geo-Engineering (vejr-manipulation) og at USA allerede under Vietnam-krigen skabte regnskyer ved at sprøjte med sølviodid eller tøris (cloud seeding), for at oversvømme den berømte Ho-Chi-Minh sti. Han indsætter 4 links. Denne gang tager det ”hele” 18 min. før nogen fjerner det hele igen.

 4. 14:43, 27 August 2013: Mr Max Bliss indsætter ca. 2/3 A4-side, hvor han henviser til 3 websites, heriblandt www.geoengineeringwatch.org (dog stavet forkert), og derudover de 2 dokumentarfilm ”What In The World Are They Spraying?” og ”Why In the World Are They Spraying?”. Efter 2 min. bliver det hele fjernet af robot-softwaren XLinkBot

Yderligere 27 mindre forsøg på at ændre i artiklen kan findes nedenfor i bilag 1.

De brugernavne, som fjernede de relevante informationer om chemtrails i de 14 ovennævnte eksempler, og som oprettede de 4 ”protections” er: Jytdog, Acroterion, EdJohnston, Mark Arsten, Barek, Alexbrn, NicatronTg, Vigyani, McSly, Grayfell, Donner60, Epicgenius og Hello71

Om disse brugere er betalt af chemtrails-organisationen eller ”bare” besatte af, at forhindre artiklen i at udvikle sig og inkorporere ny viden, det kan vi principielt set ikke vide. Og om det i virkeligheden er 3-4 personer, der udgiver sig for at være 13 forskellige personer, det ved vi heller ikke. Rent teknisk, kan det sagtens lade sig gøre på Wikipedia. Under alle omstændigheder er resultatet, at Wikipedia i praksis hjælper chemtrails-organisationen med at lægge et røgslør ud over, hvad der faktisk foregår på himlen, og det er selvfølgelig fatalt for os alle sammen.

Derudover ser vi, at robot-softwaren ClueBot NG og XLinkBot sletter relevante informationer om chemtrails. Nogle brugere bruger desuden programmet STiki til at opdage tilføjelser af informationer om chemtrails, som brugeren så sletter.

Det næste spørgsmål er selvfølgelig, hvor mange andre Wikipedia-artikler, der censureres og manipuleres på samme måde.

Hvis du vil vide mere om chemtrails, chemtrails-organisationen og deres langsigtede mål med deres ekstremt destruktive og kriminelle projekter, så kan du f.eks. læse om det i en længere rapport, civilingeniør Henrik Rosenø har sendt til 3 udvalg under Folketinget: Hvordan man systematisk forgifter klodens atmosfære næsten uden at nogen opdager det, som selvfølgelig også indeholder flere former for dokumentation af, og vidneudsagn om, at chemtrails faktisk eksisterer.

Derudover har maskiningeniør Frank B. Rasmussen skrevet en lang artikel om emnet: Hvide striber på himlen er farlige

Til sidst vil vi gerne sige tak til Dane Wigington fra www.geoengineeringwatch.org, for at inspirere os til at lave denne analyse.

Med venlig hilsen

Henrik Rosenø, civilingeniør og Frank B. Rasmussen, maskiningeniør

På vegne af foreningen Fri For Flystriber – Grafik

Bilag 1: 27 mindre forsøg på at ændre i artiklen for at gøre opmærksom på, at chemtrails faktisk eksisterer:

Disse ændringer/tilføjelser, også fra perioden 2. august 2013 til 7. juli 2014, indeholder ikke så meget konkret information og henvisninger til dokumentation. Det er primært folk, der simpelthen protesterer over, at artiklen fremstiller chemtrails som en illusion:

 1. 23:26, 13 March 2014

 2. 21:40, 10 February 2014

 3. 03:22, 10 February 2014

 4. 23:40, 9 February 2014

 5. 06:45, 7 February 2014

 6. 03:05, 6 February 2014

 7. 17:45, 4 February 2014

 8. 07:34, 4 February 2014

 9. 18:06, 2 February 2014

 10. 18:38, 22 January 2014

 11. 21:27, 21 January 2014

 12. 20:58, 20 January 2014

 13. 17:05, 10 January 2014

 14. 03:59, 27 December 2013

 15. 02:49, 15 December 2013

 16. 22:55, 22 November 2013

 17. 04:49, 17 November 2013

 18. 15:02, 15 November 2013

 19. 10:27, 6 November 2013

 20. 00:35, 16 October 2013

 21. 19:07, 5 October 2013

 22. 04:13, 26 September 2013

 23. 23:36, 19 September 2013

 24. 00:52, 12 September 2013

 25. 20:48, 8 September 2013

 26. 00:30, 8 September 2013

 27. 20:37, 3 September 2013

Privacy Policy


Share this page:

This post is available in: Dansk English

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.