Cølibat-kravet er ikke Guds, men Den Katolske Kirkes

This post is available in: Dansk

Share this page:

Oprindeligt publiceret den 23-02-2014.

Læs den artikel jeg kommenterer her: Katolsk præst: Forelskelse fik mig næsten til at droppe præstegerningen

Til Daniel Nørgaard

Det er en meget ærlig og oprigtig artikel du her har skrevet. Tak for det! Men jeg bliver nødt til at pointere at kravet om at du skal leve i cølibat ikke kommer fra Gud, men fra en meget menneskeskabt hierarkisk magt-struktur kaldet Den Romersk-Katolske Kirke. Og den mest ærlige og oprigtige grund jeg kan se til at DE har skabt den ide er, at så er der ikke nogen familie som kan arve præsternes eventuelle formue, som så i stedet tilfalder kirken… Meget smart – og umådeligt kynisk.

Men seksualitet og det at få børn osv. er et omfattende emne, som jeg behandler på mit website – www.transformation.dk .

Du skriver noget meget interessant, som bekræftes af mine erfaringer og intuition, nemlig at man – kort fortalt – nogen gange bliver nødt til at opgive noget, for at man påny, og med en ny, dybere, indsigt og forståelse kan vælge det igen. Hvis du ‘vender den indsigt om’, så vil du kunne se at folk der har et afhængighedsforhold til alkohol, stoffer osv. nogen gange har behov for at lade sig synke ned i dette misbrug, og ‘ramme bunden’ for at kunne se hvad de VIL og ikke kun hvad de, fra omgivelsernes synspunkt, burde og ikke burde osv. Denne forståelse er desværre ikke nået frem til politikerne, som i stedet forsøger at gøre livet surt for misbrugerne, hvilket blot ‘låser’ dem endnu mere fast i deres misbrug. Den indsigt er knap nok nået frem til dem der – i deres egne forestillinger om dem selv – arbejder med at forsøge at hjælpe misbrugerne. Problemet er – apropos din artikel – at man er nødt til at erfare og føle ting, for reelt at kunne forstå dem og vide hvad man skal gøre. I forhold til de problemer som misbrugere o.l. har, så er politikere og psykiatere og den slags normalt en slags ‘bolværksmatroser’.

Du (og resten af læserne) må undskylde hvis I synes jeg ‘afsporer’ diskussionen ved at tale om misbrugere, men det er sjældent der er nogen der skriver om helt personlige og oprigtige erkendelser, så jeg har ikke kunnet skrive om det andre steder.

KH
Henrik Rosenø


Share this page:

This post is available in: Dansk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.